Jänön popup-vaihe ja remonttisuunnitelmat

Jänö avattiin 17.8.2016 pop up -hengessä ja kiska pistettiin kiinni remonttia varten 23.10. Avajaisissa esiintyi mm. Paleface ja Ulpu ja kiskaa oli pistämässä kiinni Töölön Ketterä (ks. video alla). Ensi kesänä Jänöllä voidaan järjestää paljon lisää musiikki- ja muita tapahtumia, joiden suunnitteluun ja tekemiseen ovat kaikki Jänön jäsenet ja fanit ovat tervetulleita!

 

 

Reilun kahden kuukauden pop up -vaihe oli taloudellisesti kannattava huolimatta siitä, että tarjoomamme täytyi pitää aika suppeana, sillä ruoanlaittomahdollisuudet olivat remontoimattomassa kioskissa hyvin rajalliset. Kioski on alunperin rakennettu kesäkäyttöön soveltuvaksi kioskiksi, joten siellä ei ollut ilmanvaihtoa eikä kunnollista viemäröintiä.

Nyt olemme saaneet kaikki viranomaisluvat sille, että saamme toteuttaa täydellisen remontin kioskiin. Remontin myötä Jänölle saadaan huippumoderni valmistuskeittiö, jossa uppopaistetunkin ruoan tekeminen on mahdollista. Jänön ruokatarjonta tulee keittiön myötä parantumaan huomattavasti.

On ollut hienoa huomata, että hankkeemme lippakioskin pelastamiseksi on lähellä monien ihmisten sydäntä. Yksityisten ihmisten tuen lisäksi olemme saaneet monilta yrityksiltä alennusta ja pro bono -tukea kustannusten pitämiseksi kurissa.

Kioskin remontti alkaa marras-joulukuun aikana toteutettavilla kioskin ulkopuolisilla vesi- ja viemäriasennuksilla. Tammikuussa Amiedu uusii kioskimme katon oppilastyönä ja tehdään kioskin sisäisiä LVIS-työvaiheita. Helmikuussa kalustetaan kioskia ja maaliskuussa viimeistellään homma ja sitten avataan taas Jänö entistä ehompana! Tämä on alustava aikataulu, mutta vakaana aikomuksena olisi, ettei tästä tule mitään Länsimetron työmaata! Tässä blogissa tulemme raportoimaan tulevina viikkoina vaiheittain remontin edistymisestä.

Vaikka saimmekin hienosti rahaa kerättyä viime kesän joukkorahoituskampanjassa (siitä myös tulossa blogikirjoitusta jatkossa) ja teimme voittoa popup-vaiheessa, on kioskin kunnostaminen kallista puuhaa. Toivommekin, että mahdollisimman moni tutustuisi osuuskuntamme sääntöihin ja päättäisi tukea toimintaamme liittymällä jäseneksi (250€) tai tukemalla meitä tuotto-osuudella (500€). Osuuksia voi merkitä verkkokaupassamme.